Johan Derksen met bluesprogramma in De Molenberg

DELFZIJL - Muziekliefhebber en tv-persoonlijkheid Johan Derksen komt donderdag 1 februari met een keur aan blueszangers en –muzikanten naar Theater de Molenberg met het programma Johan Derksen Keeps The Blues Alive.

Bluesliefhebber Derksen gaat in dit programma terug naar zijn jonge jaren, toen Engelse bands als The Rolling Stones, Them, The Pretty Things en The Animals de wereld veroverden en een breed publiek lieten kennismaken met de muziek van Amerikaanse bluesgrootheden als John Lee Hooker, Muddy Waters en B.B. King. Het gevolg was de opkomst van Nederlandse bluesbands, zoals Cuby + Blizzards, Bintangs en Livin’ Blues.

De Haagse band The Clarks, die ook al schitterde in de vorige show van Derksen over de pioniers van de Nederpop, is deze avond weer van de partij. De vijf heren begeleiden A.J. Plug (volgens Derksen de beste blueszangeres van Nederland), zangeres Kat Riggins (speciaal voor deze tour vanuit Amerika naar Nederland overgekomen), Erwin Java (dé bluesgitarist van ons land), multi-instrumentalist Roel Spanjers (onder andere Hammondorgel), Theo van Es (de vroegere leadzanger van The Shoes), Michel van Dijk (bekend van onder andere Les Baroques, Alquin en zijn samenwerking met Rinus Gerritsen) en zanger en mondharmonicaspeler Big Pete.

Het concert begint om kwart over acht.