Sfeer proeven tijdens open dagen Noorderpoort

APPINGEDAM - Noorderpoort houdt op vrijdag 26 en zaterdag 27 januari haar open dagen. Leerlingen van het voortgezet onderwijs kunnen zich laten informeren over mbo-onderwijs en over de opleiding van hun voorkeur.

Daarnaast kunnen ze kennismaken met de schoollocatie en met docenten en studenten, waar ze wellicht komend schooljaar mee te maken krijgen. Noorderpoortlocaties openen hun deuren voor leerlingen van het voorgezet onderwijs en hun ouders/verzorgers en voor andere mensen die op zoek zijn naar bijvoorbeeld een inburgeringscursus.

Bezoekers kunnen gerichte informatie inwinnen over onder andere de samenstelling van de opleiding, het aanbod in keuzedelen, internationale aspecten en de mogelijkheden om verzwaarde programma’s te doorlopen. Ook kunnen geïnteresseerde leerlingen zich laten informeren over stages (beroepspraktijkvorming) en de aansluiting van opleidingen op de arbeidsmarkt en/of een vervolgstudie op hbo-niveau. Noorderpoort werkt nauw samen met het werkveld en heeft ook zeer goede contacten met het hbo.

Er worden verschillende activiteiten georganiseerd, zoals presentaties en rondleidingen door de school. Voor ouders heeft Noorderpoort de informatie gebundeld in de ‘Ouderwijzer’. Dit is een boekje met informatie die specifiek gericht is op ouders.

Naast de vele bestaande opleidingen die Noorderpoort nu al aanbiedt, komen er ook aantal nieuwe opleidingen om de hoek kijken, die voor het eerst starten in het schooljaar 2018-2019: Servicemedewerker Breed niveau 2; Internationale Betriebswirtschaft (IBW); Tweetalige Hotelschool en Junior Stylist Mode. Ook worden vanaf het schooljaar 2018-2019 onder de overkoepelende titel Signing op drie verschillende niveaus nieuwe opleidingen aangeboden. Hier leer je van alles over reclamebillboards, bewegwijzering, tekstborden en autoreclame.

In het nieuwe schooljaar starten teven drie opleidingen op het gebied van leidinggeven: Leidinggevende Bakkerij, Leidinggevende Bediening en Leidinggevende Keuken.

In de stad Groningen is de open dag op vrijdag en zaterdag, in alle andere plaatsen alleen op vrijdag. Op noorderpoort.nl/open-dagen staat voor meer informatie over locaties en tijden.