Afscheid dokter Bekker

DELFZIJL - Na 27 jaar huisarts geweest te zijn in Delfzijl, heeft Free Bekker vrijdag tijdens een drukbezochte receptie in het Van Julsinghatehuis afscheid genomen van zijn patiënten en collega’s.

Bekker toont zich aangenaam verrast door de grote opkomst en warme belangstelling. „Ik wil graag iedereen hartelijk bedanken voor zijn of haar aanwezigheid en voor de vele kaarten en cadeaus. Ik heb altijd met veel plezier gewerkt in deze snel veranderende samenleving. Aanvankelijk als solistische huisarts met één assistente en later in een maatschap met drie andere huisartsen en vijftien personeelsleden.”

Bekker heeft nogal wat zien veranderen. „De eerste jaren legde de assistente de groene kaarten op het bureau en kon het spreekuur beginnen. Nu is de computer niet meer uit het bedrijf weg te denken. Bijna alles is geautomatiseerd. Dit heeft natuurlijk veel voordelen en brengt ook weer andere (controle)mogelijkheden en daardoor andere en nieuwe werkzaamheden met zich mee. Met name de administratie is enorm toegenomen.”

Het toenemende takenpakket heeft bij Bekker de echte aandacht voor de patiënten niet doen verslappen. „De huisarts anno 2018 heeft er vele, deels preventieve taken bijgekregen, zoals het opsporen en controleren van diabetes en hart- en vaatziekten. Gelukkig bleef de kern van het huisartsenberoep al die jaren ongewijzigd: het bieden van een luisterend oor en er zijn als je nodig bent. Het heeft mij altijd veel voldoening gegeven om iets te kunnen bijdragen aan het welzijn van mijn patiënten.”

„Ik dank iedereen hartelijk voor het in mij gestelde vertrouwen. De praktijk zal worden voortgezet door dokter Greijdanus. Hij heeft de huisartsenopleiding in 2015 in onze praktijk afgerond en is op 1 januari met veel enthousiasme begonnen.”

Bekker heeft straks veel meer tijd voor zijn hobby’s, zoals het schaken, tennissen, bootje varen, skiën en lezen.