Expositie vorige en huidige voorzitter De Noordelijke Kunsthof Appingedam

Delfzijl - Museumdirecteur en kunstenaar Rob Møhlman opent zondag 21 januari om 16.00 uur een bijzondere expositie in De Kunsthof van beeldhouwer Maarten Burggraaff en kunstschilder Iwan Poucki.

De expositie heeft de titel De gaande en de komende man gekregen. Tijdens de opening is er muziek en zang van Marko Poucki. Hij brengt luisterliedjes ten gehore geïnspireerd op onder andere Jacques Brel, Toon Hermans en Frans Boeijen.

De expositie loopt van 21 januari tot en met 4 maart 2018. De openingstijden zijn vrijdag, zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur .

Maarten Burggraaff nam na een jarenlange periode als voorzitter (in december 2016) afscheid van de Kunsthof. Het stokje werd overgenomen door Iwan Poucki. Maarten gaf toen te kennen graag nog eens in de Kunsthof te willen exposeren. Hij heeft zich sinds 1997 ontwikkeld tot een verdienstelijk beeldhouwer. Het gaat om beelden in brons, hout en natuursteen. De laatste jaren gebruikt hij ook baksteen.

Iwan Poucki is een niet onverdienstelijke kunstschilder. Hij was medeoprichter van de amateur schilderclub Pictura Delfzijl. Vanaf die tijd heeft hij zich bekwaamd in het schilderen. Zijn werken zijn realistisch en ademen een lichte melancholische sfeer, met als doel de tijd stil te leggen. Iwan zoekt zijn onderwerpen in de directe omgeving en zijn zeer divers: stadsgezichten, landschappen en portretten.

Meer informatie: www.denoordelijkekunsthof.nl.