Appingedam maakt zich zorgen over voorkeurstracé N33

APPINGEDAM - Het college van B en W van de gemeente Appingedam maakt zich zorgen over de keuze voor het nieuwe tracé van de verdubbelde N33 tussen Zuidbroek en Appingedam.

Appingedam was voor tracé-variant A (huidige route) was. Met de keuze voor de verkorte X1, die naar voren is gebracht door de werkgroep Tjuchem, dreigt volgens de Damster bestuurders voor de Farmsumerweg een toename van verkeer. ‘Ook krijgt de Woldweg mogelijk geen goede ontsluiting, hetgeen negatieve gevolgen heeft voor bedrijvenpark Fivelpoort en de ontsluiting van het historische stadshart van Appingedam,’schrijft het college in een reactie.

Wethouder Martien van Bostelen: „Wij willen op korte termijn bestuurlijk in gesprek over onze zorgen. Weliswaar erkent en herkent het Bestuurlijk Duo onze zorgen, maar er zijn nog geen harde toezeggingen gedaan waarmee ze ons tegemoet komen.”

Appingedam onderschrijft het doel van het project N33 Midden. Namelijk om de bereikbaarheid van de regio verder te verbeteren en zo bij te dragen aan de economische ontwikkeling, duurzaamheid en leefbaarheid van dit gebied. Naast het vergroten van de bereikbaarheid heeft het project ook als doel om de veiligheid te verbeteren. Tenslotte heeft het project de bestuurlijke ambitie meegekregen dat het project een icoon dient te zijn op het gebied van duurzaamheid.