Familiemusical Hans en Grietje in nieuw jasje

DELFZIJL - Van Hoorne Entertainment komt zaterdag 3 februari om 15.00 uur naar Theater de Molenberg met de familievoorstelling Hans en Grietje de Musical, het eeuwenoude sprookje dat nu in een spiksplinternieuw jasje wordt opgevoerd.

Het verhaal mag bekend worden verondersteld: een arm houthakkersgezin waarvan de vader zijn kinderen niet meer kan onderhouden en daarom besluit Hans en Grietje in het bos achter te laten, in de hoop dat iemand ze vindt. Na dagen lopen komen de kinderen de grappige, groene tovenaar Titus tegen, die ze meeneemt naar een bijzonder huisje. Alles is van snoep, koek en lekkernijen. Het lijkt erop dat ze nooit meer honger hoeven te lijden. Maar wat zij niet weten is dat Titus’ gemene vrouw Fien iets heel anders van plan is. Is de gastvrijheid van het tovenaars duo oprecht, of begint voor Hans en Grietje het avontuur nu pas echt?

De rol van Grietje wordt vertolkt door Janouk Kelderman, die bekend werd als presentatrice van Keet! bij RTL Telekids. De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf vier jaar. Zij worden uitgenodigd om verkleed naar de Molenberg te komen om mee te doen aan de Sprookjes Verkleedpartij. Ze maken dan kans op een sprookjesachtig prijzenpakket. Na afloop kunnen ze ook nog eens met alle acteurs op de foto tijdens een uitgebreide Meet & Greet.

De voorstelling duurt 85 minuten en heeft geen pauze.