Veel bezoekers open dagen Noorderpoort

APPINGEDAM - De open dagen van Noorderpoort hebben vrijdag en zaterdag veel bekijks gehad. Met name de Noorderpoortlocaties in Veendam en Appingedam trokken meer bezoekers dan vorig jaar.

Jongeren die op zoek zijn naar een mbo-opleiding die bij hen past, konden tijdens de open dagen sfeer proeven op verschillende locaties van Noorderpoort. Zij konden gerichte informatie inwinnen over onder andere de samenstelling van de opleiding, het aanbod in keuzedelen, internationale aspecten en de mogelijkheden om verzwaarde programma's te doorlopen. Ook konden geïnteresseerde leerlingen van het voortgezet onderwijs zich laten informeren over stages (beroepspraktijkvorming) en de aansluiting van opleidingen op de arbeidsmarkt en/of een vervolgstudie op hbo-niveau. Noorderpoort werkt nauw samen met het werkveld en heeft ook zeer goede contacten met het hbo.

In de scholen van Noorderpoort hing tijdens de open dagen een gezellige en ontspannen sfeer. Er werden diverse activiteiten georganiseerd, zodat de bezoekers een goed beeld konden krijgen van de opleidingen maar ook van de praktijksituaties bij de opleidingen. Zo kon men bij Noorderpoort Energy & Maritime in Delfzijl een reddingsoperatie in het water meemaken, traden bij Noorderpoort Kunst & Multimedia diverse bands en muzikanten op en deelden studenten bij Noorderpoort Euroborg Gastvrijheid & Toerisme eigen baksels uit aan de bezoekers.

Docenten en studenten van Noorderpoort gaven aan goede gesprekken te hebben gehad met toekomstige studenten en hun ouders, die met heel gerichte vragen kwamen.

Voor leerlingen die ook na de open dagen nog geen keuze hebben kunnen maken, houdt Noorderpoort op donderdag 15 maart nog een informatiemarkt over alle opleidingen. Die wordt gehouden in de Noorderpoortlocatie aan de Hora Siccamasingel 177 in Groningen.