Scoor een Boek! trapt af in DAL-gemeenten

DELFZIJL - Scoren kun je overal! Met die gedachte voeren de Groningse bibliotheken samen met FC Groningen in de Maatschappij een uniek leesproject uit voor leerlingen van groep 5 en 6: Scoor een Boek!

In de gemeenten Appingedam, Delfzijl en Loppersum gaan 600 leerlingen de komende negen weken zoveel mogelijk boeken lezen. Leesvaardigheid is van groot belang voor de ontwikkeling van opgroeiende kinderen en plezier in lezen is daarvoor een belangrijke voorwaarde. Met dat doel koppelt de bibliotheek met Scoor een Boek! lezen aan sport, waarbij ook FC Groningen in de Maatschappij een belangrijke rol vervult.

Leerlingen gaan de komende weken zoveel mogelijk boeken lezen (‘scoren’) in de klas. De leerlingen worden via videoboodschappen aangemoedigd door FC Groningen-speler Tom van Weert. Na negen weken lezen, sluiten de leerlingen het project sportief af op het voetbalveld.

Naast de schooleditie kent Scoor een Boek! ook dit jaar weer een thuiseditie. De bibliotheek roept gezinnen op om thuis boeken, kranten en tijdschriften te gaan ‘scoren’. Het hele gezin mag meedoen.

De kinderen die via school meedoen krijgen een poster. Op deze poster kunnen ze voetbalplaatjes sparen. Gezinnen die meedoen kunnen bij het lenen in de bibliotheek en wekelijks een nieuw voetbalplaatje verdienen. De poster is te downloaden via: www.biblionetgroningen.nl/scooreenboek.