Activiteitencentrum aan Prins Bernardlaan Delfzijl

Delfzijl - De gemeente Delfzijl en diverse zorg- en welzijnspartijen gaan samen een activiteitencentrum voor inwoners realiseren in een deel van de voormalige Huishoudschool aan de Prins Bernardlaan 26a in Delfzijl.

Door een aantal bestaande activiteiten op één locatie samen te brengen, wordt de samenwerking tussen de organisaties intensiever en is het voor inwoners gemakkelijker om met elkaar én de organisaties in gesprek te komen. Stichting Welzijn en Dienstverlening (SWD), Algemene Stichting Welzijn Appingedam (ASWA), Novo en Lentis starten in eerste instantie hun activiteiten in het centrum. De officiële opening vindt rond de zomer plaats.

Later dit jaar starten er in het centrum ook andere activiteiten, zoals een Ontmoetingshuis Dementie, de niet-geïndiceerde dagopvang voor ouderen; een inloopmogelijkheid om koffie te drinken; De Inzet, een vrijwilligersproject van de Algemene Stichting Welzijn Appingedam en een kookproject van de NOVO.

Direct omwonenden zijn per brief op de hoogte gesteld over de plannen voor het gebruik van het gebouw. Voor de invulling van het gebouw kunnen zij nog ideeën aandragen. Dit mogen ook activiteiten zijn die door inwoners worden georganiseerd.