7 Bekers The Legacy tijdens voorronde NK HIPHOP

DELFZIJL - Dansschool The Legacy uit Delfzijl heeft in Dronten zeven bekers behaald tijdens de eerste voorronde van het Nederlands Kampioenschap Hiphop van de bond Soneo.

The Legacy, onder leiding van Cheryl Tualena, nam deel met tien wedstrijdteams. In de First Contact categorie deden zes teams mee. In de categorie 10-13 jaar won No Surrender de tweede prijs. In de categorie 14-17 jaar kwamen Noise en C-Force tegen elkaar uit. NOISE wist de eerste prijs in de wacht te slepen en C-Force de derde prijs. In de 18+ categorie wist D-Fined ook de eerste prijs in de wacht te slepen.

In de categorie Rules, waarbij het niveau ongekend hoog is, deden vier teams van The Legacy mee. Bij deze categorie draait het niet alleen om de Nederlandse titel, maar kan men zich ook plaatsen voor het EK en WK Hiphop in Helsinki en Amerika. In de categorie 6-9 jaar werd So Fly tweede. In de categorie 10-13 jaar wist The Future de eerste prijs in de wacht te slepen. In de zwaarste categorie van de dag, 14 jaar en ouder, wist Solid Ground een mooie tweede prijs mee te nemen.