Interesse boek Weiwerd komt op gang

WEIWERD - Het boek ‘Weiwerd van woondorp naar werkwierde’ is tot nog toe door 65 mensen bij voorintekening besteld.

Het boek is mogelijk gemaakt door een subsidietoekenning Loket Leefbaarheid en Kansrijk Groningen en een eerdere toezegging door het Prins Bernhard Cultuurfonds. maken dit mogelijk.

Schrijver Jaap Braam verwacht eigenlijk nog veel meer voorintekeningen. „Wij hebben het idee dat er nog veel mensen zijn die niet weten dat nu bestellen een voordeel oplevert van ongeveer € 6,00. Dit terwijl er naar de reacties die wij horen best wel belangstelling is voor het boek.” Samen met de aantallen die Groningen Seaports afneemt, en de exemplaren voor subsidiegevers en sponsoren, krijgen 250 exemplaren een eigenaar. “Er is veel belangstelling vanuit Delfzijl en omgeving, maar ook zijn er bestellingen gekomen uit Canada, Maastricht, Rotterdam, Bennekom, Deventer en Assen. De verder weg wonende belangstellenden hebben meestal een familiegeschiedenis in Weiwerd en omgeving.”

Tot 1 maart is er nog de mogelijkheid om het boek tegen gereduceerd tarief te bestellen. Het boek gaat met name over de periode 1995 tot 2018 waarin de Stichting Behoud Weiwerd met succes de toekomst van Weiwerd heeft gered. Dit wordt met veel foto’s uit die periode geïllustreerd. Maar er is ook plek voor luchtfoto’s uit 1974, 1981 en 1992. Dit boek is het laatste wapenfeit van de stichting met een beschrijving van het proces naar definitief behoud van de wierde. Een document waarin precies is gedocumenteerd hoe het een klein clubje vrijwilligers tóch is gelukt Weiwerd op de kaart te houden.

Benieuwd naar het leuke verhaal achter de verkoop van het laatste stukje grond in Weiwerd van welgeteld 182 vierkante meter? Of heeft u zich altijd al afgevraagd wat de reden is waarom er in het Oosterhornkanaal twee haakse bochten zitten ter hoogte van Heveskes? Ook dit staat in het boek.

Het boek heeft als ondertitel ‘Nieuwe toekomst voor een archeologisch rijksmonument’ meegekregen (ISBN/EAN: 978-90- 77050-42- 2). De auteur Jaap Braam is tevens voorzitter van de stichting.

Het is de bedoeling dat het ongeveer 250 pagina’s tellende boek in mei verschijnt. Belangstellenden kunnen tot 1 maart 2018 bij voorintekening het boek voor € 24,00 bestellen. Hiervoor dienen gegevens (naam, adres, postcode, woonplaats, e-mailadres en het aantal te bestellen boeken te worden doorgeven via weiwerdboek@gmail.com.