Deelnemers Parels van het Noorden gezocht

KANTENS - Het dorp Kantens en omgeving zijn op 1 en 2 juni het decor van Parels van het Noorden. Volgende week beginnen de werkavonden.

Langs een route tussen ‘t Schienvat , De Antoniuskerk, Kantster Bos, Wandelpad, Ewsum, molen De grote Geert, Theaterwerkplaats en door het weiland presenteren inwoners van Het Hogeland middels dans, theater, woorden, muziek, beelden en kunst wat hen inspireert, verbindt en bezighoudt in het Groninger land.

De eerste presentatie in november maakte duidelijk dat er volop belangstelling is. Daarom gaat Laway Arts met meerdere groepen werken aan diverse presentaties die een onderdeel vormen van de route in het weekend van 1 en 2 juni. Laway Arts wil met jong en oud werken aan een mix van theater, woorden, muziek, dans en foto’s op zoek naar de verbinding tussen inwoners. Iedereen is van harte welkom om mee te doen. Ervaring is niet nodig.

De reeksen van tien werkavonden beginnen op woensdag 21 februari, van 19.30 tot 22.00 uur in Kantens. Dan wordt er gewerkt aan een presentatie bij de Theaterwerkplaats, waarbij verhalen, beweging, muziek en favoriete schoenen centraal staan. Regisseur is Toke van Oorsouw. Donderdag 22 februari wordt er van 19.30 tot 22.00 uur gewerkt aan een presentatie met theater, dans en muziek bij Ewsum en woensdag 28 februari, van 19.00 tot 20.30 uur, komt de jeugd van 8 tot 18 jaar aan bod bij de molen met het verhaal van de Molen(d)aar, scenes uit een dagboek. Regisseur is Mariska Duin.

Deelname is gratis. Voor opgave of meer informatie kun je contact opnemen met Toke van Oorsouw, 0653701268 of info@lawayarts.com.