SBO de Delta wint eerste prijs speedsoccer

APPINGEDAM - Zo’n 250 leerlingen van het speciaal- en voortgezet speciaal onderwijs uit Groningen, Heerenveen, Drachten, Leeuwarden, Meppel, Emmen, Hoogeveen en Appingedam hebben dinsdag en woensdagdeelgenomen aan de Speedsoccer Battle in Indoor Soccer Centre Groningen.

Met 35 teams (13 scholen) kon er gesproken worden over een officieus Noord-Nederlands kampioenschap. Deze editie werd wederom samen georganiseerd met studenten van de Hanze Hogeschool voor sportstudies en Alfa College Groningen.

Bij de de leerlingen van het SO en SBO van 10 tot 12 jaar gingen de eerste prijzen gingen naar de teams van SBO de Delta Appingedam, RENN4 Caleidoscoop Leeuwarden, SBO it Oerset Heerenveen en de Kimkiel Groningen.

Naast de voetballers waren ook tie leerlingen aanwezig die ingezet werden op hun eigen talenten. Enkele hielpen mee in de organisatie en verzorgden de lunch en andere leerlingen haddeneen perskaart. Zij zorgden voor mooie foto’s die direct werden uitgeprint en opgeplakt op de fotowand bij de wedstrijdtafel.