Steun Delfzijl aantrekken internationaal talent

DELFZIJL - Noord-Groningen wordt steeds internationaler. Om deze positieve verandering te omarmen en een boost te geven, is het International Welcome Center North (IWCN) opgericht. De gemeente Delfzijl steunt dit initiatief om internationaal talent voor bedrijven in de regio aan te trekken en te behouden.

De dienstverlening van IWCN biedt volgens wethouder Hans Ronde kansen „Hiermee creëren we een extra faciliteit voor werkgevers in de gemeente Delfzijl, hetgeen de aantrekkingskracht van onze gemeente vergroot en daarmee ook een positief effect kan hebben op de werkgelegenheid in de regio.”

Buitenlandse mensen die in Groningen, Friesland of Drenthe wonen, kunnen bij het IWCN terecht voor hulp bij procedures voor uitreiking van IND verblijfsvergunningen, voor informatie over banken, huisartsen, zorgverzekeringen, scholen en kinderopvang, voor netwerkbijeenkomsten, cursussen en dergelijke en voor het verkrijgen van start-up visums voor innovatieve internationale bedrijven.

IWCN werkt in én voor de Top Dutch regio, oftewel Noord-Nederland. In het centrum werken medewerkers van Stichting Connect International, de Rijksuniversiteit Groningen, de Immigratie- en Naturalisatiedienst en de gemeente Groningen.

Het IWCN werkt voor de 12 grootste gemeenten in Friesland, Drenthe en Groningen.