Auto wassen via de bakker

DELFZIJL -  Bakker Prins doet al jaren mee aan Gekke Zaterdag in Delfzijl. Voor de Gekke Zaterdag van zaterdag 24 februari heeft de bakkerij wel een hele bijzondere actie.

“We doen al vanaf het ontstaan van Gekke Zaterdag mee,” vertelt eigenaar en bakker Rick Prins. “Ik merk sinds 1,5 jaar dat de Gekke Zaterdag echt een succes is in Delfzijl. Met uitzondering van de feestdagen zijn de Gekke Zaterdagen voor ons de beste dagen. Het is dan ook altijd gezellig druk in het centrum Delfzijl. Het is super hoe het georganiseerd is.” “Ik houd er van om een beetje aparte dingen te doen,” vervolgt Prins. “Zo verkoop ik sinds de groenteboer de deuren heeft gesloten ook aardappelen. Dat zal je niet elke bakker zien doen. Voor deze Gekke Zaterdag heb ik wel iets heel bijzonders. Ik ben al jaren vaste klant bij Dallinga en het komt regelmatig voor dat als klanten van Dallinga een nieuwe auto kopen zij een taart van ons krijgen. Dat gaan we nu min of meer omkeren. Bij besteding € 12,50 of meer in onze winkel, krijg je een autowaskaart van € 8 bij Dallinga. Ik denk dan ook dat het zaterdag heel druk gaat worden in onze winkel.” Bakker Prins is geen onbekende in Delfzijl. “Ik heb al 6 jaar een winkel in het centrum van Delfzijl. Tot aan vorig jaar zat de winkel onder de Vennenflat. Sinds vorig jaar zitten we aan de overkant. We hebben ook locaties in Scheemda en in Appingedam. De locatie in Scheemda was de eerste. Het was de bakkerij van Van Dam. Dat was de eerste bakker waar ik gewerkt heb. Toen de bakkerij 13 jaar geleden te koop kwam te staan, heb ik het gekocht. In Scheemda en Delfzijl wordt er ook echt gebakken. In Scheemda wordt het meeste gebakken. In Delfzijl bakken we alleen de speciale dingen, zoals speciale broden. Het bakken vind ik ook het mooiste van het vak. Van wat water, meel, gist en zout maak je een prachtig product. Als mensen dan ik de winkel komen en zeggen ‘Bakker wat is dat lekker’, dan is mijn dag goed. Ik doe het werk met veel plezier. Gelukkig hoef ik niet alles zelf te doen. We hebben een team van 7 bakkers. De eerste bakkers beginnen al om 8 uur ’s avonds. De eerste levering gaat om half 6 ’s ochtends de deur uit. Het is wel hard werken, maar dat is het waard.”