Computercursus Klik & Tik bieb Loppersum

LOPPERSUM - In de bibliotheken van Delfzijl, Appingedam en Loppersum wordt de cursus de cursus Klik & Tik gratis aangeboden.

Deelnemesr leren via 'klikken en tikken' de eerste stappen van het werken met de computer en internet. Klik & Tik is een digitaal oefenprogramma. De cursus bestaat uit drie onderdelen, die je in je eigen tempo kunt volgen en er is altijd begeleiding aanwezig om je te helpen. Tijdens het deel 'De basis' leer je de allereerste beginselen, zoals de computer aanzetten, typen en e-mailen. Met het deel 'Het internet op' ontdek je de mogelijkheden van het internet. Denk aan zoekmachines, websites bekijken, formulieren invullen en downloaden. Het laatste deel heet 'Samen op het web'. Hier maak je kennis met verschillende sociale media, zoals Facebook en Twitter.

Netty Niehoff van de bibliotheek: „Mijn ervaring is dat de deelnemers afwachtend binnenkomen, ze zijn onbekend met de computer, tablet en het internet. De partner of zoon of dochter is er wel handig mee en dan blijft het er bij om het zelf te leren. Maar al tijdens de eerste les is er geen tijd voor koffie en pauze, ze krijgen de smaak te pakken.”

Vooraf aanmelden kan via de plaatselijke bibliotheek of via n.niehoff@biblionetgroningen.nl (Netty Niehoff)

De cursustijden: Bibliotheek Delfzijl: donderdag van 9:30 tot 12.00 uur; Bibliotheek Appingedam: dinsdag van 9:30 tot 12.00 uur; Bibliotheek Loppersum: vrijdag van 9:30 tot 12.00 uur (vanaf maart)