Update: Kwaaie Groningers met slijptollen bij NAM-locatie

LEERMENS - De politie is met meerdere auto's uitgerukt nadat bekend werd dat een groep Groningers een begin gemaakt hebben met de sloop van gasproductielocatie bij Leermens.

Rond 19.55 uur zijn twaalf inwoners uit Groningers, gewapend met slijptollen, naar de productielocatie bij Leermens gegaan. Omdat het cluster Loppersum - Leermens hoort daar bij - gesloten is, vinden de Groningers het tijd om te beginnen met de ontmanteling van die locatie. Zo schrijft het Dagblad van het Noorden. Inmiddels blijkt het om een ludieke actie te gaan. Het is rustig bij de locatie. Een slijptol werd demonstratief tegen het hek gezet. Alleen er zat wel een ijzeren plaat tussen. ,,Voor het effect.''

Gratis oud ijzer

,,Alles dat we weghalen, zullen we sorteren en mag als oud ijzer gratis worden opgehaald'', zegt Gert Frieling uit Wagenborgen. Hij is een van de Groningers die momenteel in Leermens staan. ,,We werden direct al gezien door de camera's. Het licht ging ook aan. Binnen vijf minuten stond er politie'', vertelt Frieling die zegt te spreken namens kwaaie Groningers. Frieling zegt dat afgelopen week in diverse supermarkten in de provincie Groningen al werd aangekondigd dat er oud ijzer op te halen zou zijn. Met de actie bij Leermens wil de groep aandacht vragen voor de problemen die er nog steeds zijn rond gaswinning in Groningen. Zojuist werd bekend dat de groep weer huiswaarts in gekeerd. Na ruim drie kwartier zijn ze vertrokken.