Wandeling Punt van Reide ook in dialect

TERMUNTEN - Het Groninger Landschap houdt zondag 11 maart van 12.00 tot 14.30 uur een wandeling naar de Punt van Reide vanaf de Reidehoeve in Termunten.

Vanwege de grote natuurwaarde is dit gebied het hele jaar gesloten voor publiek. In de Maand van het Dialect wordt de wandeling door de gidsen zowel in het Gronings als in het Nederlands begeleid.

De Punt van Reide is een hoge kwelder waar vroeger bewoning mogelijk was. Restanten van de wierde Westerreide, één van de vele verdwenen dorpen in dit gebied, zijn nog zichtbaar. Westerreide lag aan de Ems voordat de Dollard ontstond. Ook zijn hier nog sporen uit de Tweede Wereldoorlog te zien, zoals de fundaties van het geschut en een deel van een bunker. Nu is het als broed- en rustgebied van groot belang voor vogels.

Men kan tijdens de wandeling genieten van schitterende vergezichten over de Dollard. Tijdens laagwater, dus omstreeks de tijd dat de wandelaars daar aan komen, zijn de banken en de slikplaten drooggevallen en hebben de vogels de gelegenheid om hier te foerageren. Als het water stijgt, trekken de vogels zich terug op de Punt van Reide of in de binnendijks gelegen polders.

Aanmelden is noodzakelijk en kan via: www.groningerlandschap.nl - activiteiten

Deelname is gratis en een verrekijker valt aan te raden.