Damster VVV met bakfiets op pad

APPINGEDAM - Wethouder Annalies Usmany van de gemeente Appingedam heeft donderdag, als lid van het VVV-promotieteam, het nieuwe mobiele VVV-informatiepunt in gebruik genomen.

Met een compacte, uitschuifbare bakfiets, gaat de VVV in Appingedam en in de regio evenementen en festivals bezoeken om het publiek ter plekke te informeren over al het moois in de regio.

Vanuit de overtuiging dat toeristische informatie altijd en overal beschikbaar moet zijn, is een nieuw digitaal en decentraal VVV- informatienetwerk opgezet door Top van Groningen. Dit is in het afgelopen jaar gebeurd in een samenwerking met toeristische ondernemers en nu ook met evenementenorganisaties.

In het afgelopen jaar zijn nieuwe digitale informatiepanelen geplaatst bij toeristische ondernemers en organisaties in de Eemsdelta. Dit zijn fraai vormgegeven, herkenbaar panelen waarmee folders en routes aan uit het gebied worden aangeboden. Daarnaast zit er een interactief aanraakscherm in het paneel waarop volop informatie over het gebied te vinden is over evenementen, uit-tips, verblijfsmogelijkheden en horeca.

De informatiepanelen zijn te vinden in Hoogelandmuseum in Warffum, Schathoes Menkemaborg Uithuizen, Vertrekhal Borkumlijn Eemshaven, Borg Ewsum Middelstum, Hotel Spoorzicht & Spa Loppersum, Hotel Termunterzijl en Groninger Zilverkamer Appingedam. Op 1 juni wordt het laatste infopaneel in gebruik genomen, bij de opening van de nieuwe VVV in het MuzeeAquarium Delfzijl.