SP Hogeland verenigt zich

WARFFUM - Na ledenbijeenkomsten in Eemsmond, Bedum, De Marne en Winsum hebben ongeveer 50 SP-leden uit de toekomstige gemeente Het Hogeland zich verenigigd in het Openluchtmuseum Het Hoogeland in Warffum.

Onder begeleiding van SP-Kamerlid Sandra Beckerman bespraken zij onderwerpen zoals de gevolgen van de aardbevingen door gaswinning, volkshuisvesting en betaalbaar wonen, leefbaarheid en voorzieningen voor bewoners. Komende maanden gaan de SP-leden op deze onderwerpen op meerdere plekken acties met bewoners opzetten.

Regiovertegenwoordiger Lian Veenstra: „In deze grotere, toekomstige gemeente zijn genoeg problemen voor de SP om aan te pakken. Er staat een mooie club met actieve leden klaar die vanaf nu samen met de mensen in Het Hogeland aan een menselijk en sociaal alternatief wil bouwen.” De afgelopen jaren was de SP al actief in de gemeenten Eemsmond en Bedum. Nu breiden zij zich uit met de leden uit De Marne en Winsum.

Voor de zomer zal er een nieuw afdelingsbestuur gevormd worden en daarna wordt er gewerkt aan een kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van november 2018. Bij de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2017 werden de socialisten in 3 van de 4 gemeenten op Het Hogeland de tweede partij.