Komische voorstelling herindeling DAL

Delfzijl - De provincie Groningen wordt de komende jaren heringedeeld. Voor theatermaakster Maaike van den Hoek en documentairemaker Beno Hofman aanleiding om heringedeeldGR te maken.

Een licht komische voorstelling, mét documentaire, over de impact die de herindeling van de gemeente op de inwoners kan hebben. Met Bas de Bruijn, Lotte Dunselman, Lies van de Wiel en inwoners uit regio. In maart 2018 speelt de voorstelling in Loppersum, Appingedam en Delfzijl, die over een paar jaar samen zullen gaan. Er is voor de nieuwe gemeente alleen nog geen naam.

In heringedeeldGR, geschreven door Maaike van den Hoek, wordt de menselijke capaciteit om met grote veranderingen om te gaan verbeeld door de burgemeester (Bas de Bruijn), Aaltje (Lies van de Wiel) en Moniek (Lotte Dunselman, winnares Colombina 2017). Het is maandagochtend als Aaltje en Moniek, ambtenaren bij de gemeente, zoals altijd, arriveren op hun werk. Maar vandaag is alles anders. Nu de gemeente wordt heringedeeld staan hun banen op het spel. Aaltje en Moniek zijn als eerste aan de beurt voor een competentietest en de goede werksfeer tussen de collega’s verandert binnen een mum van tijd in rivaliteit. Ondertussen lopen de burgers de deur plat en vragen de vrouwen het hemd van het lijf over de herindeling. Alsof het nog niet druk genoeg was heeft de burgemeester ook nog eens een prijsvraag uitgeschreven. Maar voor het maandag is, en Aaltje en Moniek de herindeling voor de kiezen krijgen, laat de burgemeester een speciale documentaire zien, die hij heeft laten maken door Beno Hofman.

De voorstelling speelt op donderdag 15 maart om 20.30 in het gemeentehuis in Delfzijl; dinsdag 20 maart om 20.30 uur in Centrum Kabzeël in Appingedam en op donderdag 29 maart om 20.30 uur in Hotel Spoorzicht in Loppersum.

Tickets zijn verkrijgbaar via www.heringedeeldgr.nl en vanaf 9 maart bij de Primera in Appingedam en bij de Wereldwinkel in Loppersum.