Dorpscoöperatie Middelstum komt er

MIDDELSTUM - De Dorpscoöperatie Middelstum gaat er komen. Dat werd dinsdag tijdens een drukbezochte presentatie in Vita Nova duidelijk.

Inwoners Middelstum en omgeving vinden toekomstige zorg in hun woonomgeving van uitermate groot belang. De initiatiefgroep dorpscoöperatie in oprichting ziet in de resultaten voldoende aanleiding voor de oprichting.

De verwachting is dat nog voor de zomer meer gezegd kanworden over de voortgang.

Inwoners van Middelstum, Huizinge, Toornwerd en Westerwijtwerd hebben via deze enquête aangegeven dat goede zorgmogelijkheden en goede voorzieningen van uitermate groot belang zijn voor de toekomst. Dorpsbewoners willen graag iets voor elkaar betekenen: zij bieden elkaar 385 verschillende vormen van hulp, steun, gezelschap, zorg en klusjes aan. Het draagvlak voor de oprichting van een dorpscoöperatie is daarom dan ook groot, ruim 56% wil lid worden en ruim 34% overweegt het. Tevens is er veel belangstelling voor één plek in het dorp waar bewoners met hun vragen terecht kunnen.

Ruim 360 huishoudens in Middelstum en omgeving hebben de moeite genomen de enquête online of schriftelijk in te vullen. De oprichting van een dergelijke dorpscoöperatie is tevens een belangrijke voorwaarde om een kans te maken het Hippolytushoes en de professionele zorg voor het dorp te behouden.