Bliksembezoek Scheurkalender aan burgemeesters in de provincie

DELFZIJL - Onder het motto ‘niet scheuren maar verbinden’ bracht Drewes Wildeman, bekend als de initiator van Landgoed de Camping in t’ Zandt, vorige week een bliksembezoek aan alle burgemeesters in de provincie Groningen.

Drewes geeft met deze actie invulling aan zijn ambassadeursschap van de Groninger Scheurkalender. Samen met initiator Hent Hamming van de Groninger Scheurkalender ontstond het idee om alle burgemeesters de Groninger Scheurkalender 2019 persoonlijk te overhandigen.

Het werd bedacht omdat er geen enkele burgemeester in de scheurkalender staat. Dat kan natuurlijk het gevolg zijn van een (te) strenge jurering. Er kunnen slechts een beperkt aantal inzendingen worden opgenomen. Maar het kan ook zijn dat burgemeesters niet hebben ingezonden en dus geen antwoord hebben gegeven op de publiek gestelde vraag; ”Wat beweegt jou in Groningen? Wat raakt je?”

Om dat uit te vinden gingen Wildeman en Hamming zelf op pad. En natuurlijk werd een exemplaar van de kalender persoonlijk aan de burgemeesters overhandigd. Burgemeester Gerard Beukema van de gemeente Delfzijl en Burgemeester Anno Wietze Hiemstra van de gemeente Appingedam waren donderdag de eersten. .

Aan de Groninger Scheurkalender, die onlangs in het hoofdgebouw van Gasunie werd gepresenteerd, hebben dit jaar meer dan 1.350 Groningers een bijdrage geleverd.