Volop activiteiten zeehondencentrum tijdens Kerstvakantie en eerste witte pup Jolly

PIETERBUREN - Zeehondencentrum Pieterburen houdt tijdens de kerstvakantie van 22 december tot en met 6 januari tal van activiteiten voor kinderen en volwassen.

Bezoekers kunnen de eerste witte zeehond Jolly en andere pups van de Grijze zeehonden ontmoeten en meer leren over deze dieren en hun leefomgeving. Ze kunnen meegaan op een rondleiding achter de schermen of kijken bij een presentatie bij de zeehonden.

Dagelijks zijn er meerdere rondleidingen met een gids achter de schermen (10.30, 11.30 en 14.00 uur). Bezoekers komen op plekken die normaal niet toegankelijk zijn voor publiek.

In de kerstvakantie kunnen liefhebbers op verschillende dagen mee met Vrijlaattochten. Hierbij worden zeehonden uit de opvang teruggezet in de Waddenzee. Daarnaast zijn er Waddenexpedities. Tijdens deze tochten ervaart men dit unieke natuurgebied. Op Schiermonnikoog wordt onder begeleiding van een boswachter een wandeling maakt over het eiland.

In deze tijd van het jaar komen pups van de Grijze zeehond in de opvang terecht. Een van deze pups is Jolly. Zij is in opvang geraakt omdat ze door een storm haar moeder is kwijtgeraakt. Een medewerker staat bij haar zeehondenverblijf klaar om meer te vertellen over de zeehonden en hoe het opvangen van zeehonden werkt. Het unieke aan Jolly is dat ze dagelijks te volgen is via de website.

Het Zeehondencentrum is tijdens de kerstvakantie dagelijks geopend van 10 tot 17 uur, uitgezonderd op 1 januari van 12 tot 17 uur. Meer informatie en reserveren via: www.zeehondencentrum.nl.