Leerlingen Abt Emo verhuizen naar tijdelijke school

WESTEREMDEN - De 36 leerlingen van de Abt Emo school zijn deze week verhuisd naar de tijdelije school in Westeremden.

De school is tijdens de voorjaarsvakantie volledig opgeruimd en leeg gehaald. De tijdelijke locatie aan de Huizingerweg 18 is ingericht en startklaar gemaakt. En hele operatie die, onder andere door de vorst, enige vertraging en complicaties met zich mee bracht. Volgens leerling Eise Reinders ‘lijkt de tijdelijke locatie op een voortgezet onderwijs school. Witte muren, mooi strak ingericht en van de buitenkant wel erg saai’ „Maar,” vult Floor van der Ploeg aan, “wel net zo groot als ons oude lokaal en juf heeft het mooi ingericht.”

Dinsdag stonden er alleen nog 36 mooi versierde verhuisdozen in de oude school. Deze verhuisdozen bevatten de spulletjes die voor de leerlingen belangrijk zijn. Iedere leerling had zijn eigen doos gevuld en kleurrijk versierd. Het was wel even onwennig in een kaal en leeg schoolgebouw. Ook de peuters van de Peutersoos Westeremden hebben hun onderkomen in de tijdelijke locatie gevonden.

De kinderen en het team hopen in september weer terug te keren naar het schoolgebouw, als het bouwkundig is versterkt en een grootschalige opfrisbeurt heeft gehad. Ook het schoolplein zal volledig worden aangepakt. Samen met de gemeente Loppersum is en budget beschikbaar gemaakt voor het realiseren van een duurzaam schoolplein voor de leerlingen én inwoners van het dorp.

De leerlingen van groep 6, 7 en 8 hebben nog op ludieke wijze een afscheidsmiddag gevierd in de oude school. De leerlingen van groep 8 keren namelijk niet terug naar de vernieuwde basisschool.