Kinderen zetten hardrijders in Wagenborgen aan de kant

Delfzijl - Kinderen van groep 8 van basisschool de Kronkelaar uit Wagenborgen hebben donderdagmorgen samen met Veilig Verkeer Nederland en de politie een snelheidscontrole gehouden.

Auto’s die te snel reden werden aan de kant gezet en door de kinderen aangesproken op hun rijgedrag. De kinderen probeerden hierbij duidelijk te maken dat automobilisten in deze zone maximaal 30km per uur mogen rijden.

Dit gebeurde aan de Hoofdweg en aan de Familie Bronsweg in het dorp. De laatste tijd komen er bij de verkeersouders van de school veel klachten binnen over auto’s die te snel rijden op de Hoofdweg in het dorp.

Van augustus tot september 2015 hebben er aan de Hoofdweg in Wagenborgen Smiley borden’gehangen. De snelheid van voorbijkomende voertuigen werd gemeten en geregistreerd. De snelheden liepen op tot 95 km per uur, waar 30 km is toegestaan.

De verkeersouders van de basisschool maken zich ernstig zorgen over de uitslag van deze metingen. In samenwerking met Veilig Verkeer Nederland (VVN) werd er destijds ook een lasergunmeting gehouden. De leerlingen van groep 6 mochten toen de lasergun zelf vasthouden en meten hoe hard het verkeer reed op de Hoofdweg.