Aangepaste Avond4daagse zoekt Damster bedrijven

APPINGEDAM - De tweede editie van de aangepaste Avond4daagse in Appingedam wordt van 4 tot en met 7 juni gehouden.

Het evenement wordt vanuit het project KERNgezond georganiseerd voor mensen met een verstandelijke beperking en staat in het teken van de Prokkel: een prikkelende ontmoeting tussen mensen met en zonder een verstandelijke beperking. Om dit tot stand te brengen, ontvangen bedrijven uit Appingedam in deze periode een uitnodiging om te participeren aan de Prokkel.

Bedrijven worden uitgenodigd om één avond te helpen tijdens de aangepaste avond4daagse. Hierbij zijn verschillende taken te vervullen, zoals 1 op 1 begeleiding bieden aan mensen die slechtziend zijn of in een rolstoel zitten, stempel- en drinkposten bemannen en dienen als verkeersregelaar. Samen iets doen en op die manier elkaar beter leren kennen, dat is waar Prokkelen om draait. Deze ontmoetingen leiden tot nieuwe inzichten en zorgen voor nieuwe contacten.

De aangepaste Avond4daagse wordt georganiseerd voor mensen die vanwege praktische zaken niet kunnen participeren in Delfzijl of waarvoor vjjf kilometer (net) te ver is. Van maandag tot en met woensdag wordt er in Appingedam een ronde van twee kilometer gelopen. Op donderdag lopen deelnemers mee met de reguliere intocht van Delfzijl.

Meer informatie inwinnen of aanmelden kan via Janke Mars, projectleider van KERNgezond Appingedam: j.mars@hvdsg.nl of06 26 97 52 08.