Jan Pieter Olinga gaat Mont Ventoux op voor ALS

DELFZIJL - Jan Pieter Olinga uit Defzijl gaat op 31 mei minimaal één keer de Mont Ventoux beklimmen om geld op te halen voor wetenschappelijk onderzoek om de ziekte ALS te bestrijden.

De actieve toerfietser van TC Marte Meo, in het dagelijkse leven drogist van De Olenader in Appingedam, is via via ben ik in contact gekomen met een deelnemer aan Tour du ALS. „”Hij vertelde mij het verhaal en de doelstelling van deze tour. Mede door hem raakte ik ervan overtuigd dat ik hieraan mijn steentje bij wil dragen.”

Onder het motto ‘Samen trappen we ALS de wereld uit’ beklimmen jaarlijks honderden fietsers, hardlopers en wandelaars samen met ALS-patiënten de Mont Ventoux. ALS is een dodelijke zenuw-spierziekte die iedereen kan treffen. Een voor een vallen de spieren uit. Jaarlijks overlijden er 500 mensen aan de gevolgen van deze ziekte.

Olinga heeft al behoorlijk wat donaties binnen via zijn link op Facebook, maar wil dat bedrag graag verhogen via een speciale actie. „Iedereen die mijn ALS pagina deelt en minimaal 10 euro doneert (ook diegenen die dat al hebben gedaan) maakt kans op één van de vele prijzen die beschikbaar worden gesteld door verschillende bedrijven. Het gaat onder andere om geuren, diffusers, huidverzorging van Himalaya en veel andere cadeaus.”

Meer informatie is vinden op: www.tourduals.nl/actie/jan-pieter-olinga.