Inloopmiddag over kunst- en klikgebit

DELFZIJL - Tandprothetische praktijk Delfzijl houdt zaterdag 24 maart van 14.00 tot 16.00 uur een inloop-informatiemiddag kunst- en klikgebit in Partycentrum de Bolder in Delfzijl.

Onder het genot van een kopje koffie komen bezoekers alles te weten te over het kunstgebit en de voordelen van een klikgebit. Tandprotheticus Peter Snoek en tandarts-implantoloog Jappe Buijs informeren vrijblijvend over tand-implantaten, gebitsprotheses, kosten en de vergoedingen van de zorgverzekeraar. Ze geven bovendien een gratis persoonlijk advies.

Door de combinatie van deskundigheid van tandprotheticus en implantoloog kan alles in de praktijk aan de Landstraat in Delfzijl worden uitgevoerd. Zeker met het vertrek van de Ommelander Ziekenhuis uit Delfzijl zal de vraag naar behandeling groter worden en kunnen zij dit dicht bij huis verzorgen.

De praktijk zorgt ervoor dat patiënten niet meer naar een ziekenhuis hoeven voor de implantologische behandeling. Ook is er verder geen verwijzing van tandarts of huisarts nodig.

Naast een gedegen opleiding blijven de tandartsen-implantologen en tandprothetici bijscholing volgen. Dat is ook verplicht om lid geregistreerd te blijven bij de Nederlandse vereniging voor Orale Implantologie (NVOI) en Organisatie van Nederlandse Tandprothetici (ONT). Het is de enige praktijk in deze regio die aangesloten is bij deze twee organisaties.

Een kunstgebit verliest in de loop van der jaren zijn houvast doordat vooral de onderkaak slinkt. Een nieuw kunstgebit is niet altijd een goede oplossing omdat de kaak al te ver is geslonken. Gelukkig kan in dergelijke gevallen een goede oplossing worden geboden in de vorm van een gebitsprothese op implantaten, het zogenaamde klikgebit. In een behandeling van ongeveer 45 min worden er meestal twee implantaten geplaatst in de praktijk.

Zorgverzekeraars vergoeden elke 6 tot 8 jaar een (nieuwe) prothese vanuit de basisverzekering waardoor de kosten voor de patiënt laag blijven. De praktijk is verbonden met alle zorgverzekeraars en heeft zorgovereenkomsten en contracten met zorgverzekeraars.

Meer informatie is te vinden op: www.tppdelfzijl.nl.