Sleutelbewaarders ‘t Zandt

‘T ZANDT - ‘T ZANDT De overhandiging van de sleutel aan de leerlingen van groep 3 en 4 betekende de start van een structurele samenwerking tussen de school en de plaatselijke commissie van deze kerk. De Zandplaat haakt hiermee aan bij het project Sleutelbewaarders van de Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK).

Sleutelbewaarders is een project waarmee de stichting de jonge generatie in het dorp bewust wil maken van het erfgoed in hun dorp. Het delen van de sleutel geeft de kinderen een verantwoordelijkheidsgevoel. Zo zorgt het project ervoor dat er in de toekomst ook mensen zijn die een eigen band hebben met de kerk, en die het belang inzien van het behoud van het gebouw. Beide partijen denken na over wat ze voor elkaar kunnen betekenen, nu én in de toekomst.

Er was aanvankelijk materiaal voor tien Sleutelbewaarders, maar de school en de plaatselijke commissie in ’t Zandt zijn erg enthousiast over de samenwerking. Zij gaan daarom van start als de eerste ‘Sleutelbewaarders light’. Tijdens de feestelijke aftrap van het project ontving de school een echte sleutel van de kerk. En er werd een certificaat ondertekend om de samenwerking officieel te maken. Beide zullen een prominente plek krijgen in de school.

Iedereen werd na het tekenen uitgedaagd ideeën te bedenken voor activiteiten kerk. Aansluitend barstte de jaarlijkse fancy fair los. Die werd druk bezocht.