Jubilerend Museum Møhlmann zoekt vrijwilligers

APPINGEDAM - Museum Møhlmann in Appingedam betaat tien jaar. Het heeft inmiddels een belangrijke plaats verworven in de Fivelstad, met veel bezoekers uit het hele land. Het vrijwlligersbestand behoeft aanvulling.

In 2007 betrok Museum Møhlmann de monumentale ‘Muzeheerd’ aan de Westersingel om daar na een grootscheepse verbouwing de deuren in 2008 te openen. „Het was een gok,” bekent eigenaaar en kunstschilder Rob Møhlmann. „Eerst 13 jaar in Noord Holland; nu dan in het ‘verre’ Groningen.”

Toch is het gelukt (zijn vrouw Laura stierf helaas in 2010) om dit particuliere museum landelijk te positioneren als een platform voor hedendaagse realistische en figuratieve kunst van hoog niveau. Knipogend noemt hij dat ‘kunst die wat voorstelt’. Ook wist hij de collecties aanzienlijk uit te breiden en voegde hij tevens ‘kunst die wat voorstelt’ uit het verleden toe, zoals uit de Middeleeuwen, Renaissance of Gouden Eeuw. Bovendien heeft MuMø een uniek Mankes Kabinet en zit het nog boordevol plannen. Bezoekers uit het hele land weten de idyllische plek aan het Damsterdiep inmiddels goed te vinden en steeds meer geïnteresseerden ontdekken het. Zo zeer zelfs dat het museum als publieksprijs voor 2017 én 2018 de Gouden Museum Award won. Appingedam is daarmee stevig op de kunstkaart gezet.

„Dit alles vereist natuurlijk een nooit aflatende inzet,”vertelt Møhlmann. „Toch zou het zonder een klein, maar toegewijd groepje vrijwilligers niet mogelijk zijn. Die vrijwilligers zijn heel trouw; er zijn er nog van het eerste uur, maar er is ook een natuurlijk verloop en daarom is er nu ruimte voor een nieuwe aanwas.” MuMø is op zoek naar enkele enthousiaste vrijwilligers met goede contactuele eigenschappen en enige binding met de kunst. Het gaat om baliewerkzaamheden voor twee middagen in de maand. Belangstellenden kunnen op de website (www.museummohlmann.nl) kijken voor een indruk van het museum, of direct een afspraak maken (0596-682856 of info@museummohlmann.nl).