Nieuw schadeloket voor bevingsschade

APPINGEDAM - Bewoners en ondernemers in het midden- en kleinbedrijf kunnen vanaf maandag 19 maart terecht bij het schadeloket van de Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen.

Vanaf dat moment kan men alleen daar schade melden die het gevolg is van gaswinning in Groningen en gasopslag in Norg. De rol van het Centrum Veilig Wonen is meer administratief geworden.

Het schadeloket is telefonisch te bereiken op het (gratis) nummer: 0800 – 4444 111 (7 dagen in de week van 08.00 uur tot 20.00 uur). Ook os het mogelijk op de website www.schadedoormijnbouw.nl een digitaal schadeformulier in te vullen. Langskomen kan op Cascadeplein 10, 9726 AD in Groningen (op werkdagen van 08.00 uur tot 17.00 uur). Dat is tevens het postadres als men schade per brief wil sturen.

Het schadeloket begint op 19 maart, maar verkeert nog zeker enkele weken in een opstartfase. Mogelijk is er sprake van wachttijden aan de telefoon. Vanaf half april komt er meer duidelijkheid over wanneer de eerste schadevergoedingen worden uitgekeerd. Eerst moet in april een nieuwe werkwijze voor schadeafhandeling vastgesteld worden door de onafhankelijke commissie. De commissieleden zijn sinds kort benoemd en hebben tijd nodig zich in te werken in de complexe materie.