Fietsclinic voor 70-plussers in Appingedam

APPINGEDAM - Het campagneteam Groen Licht houdt vrijdag 23 maart een fietsclinic voor 70-plussers in Appingedam om hen bewust te maken van ‘gevaren’ tijdens het fietsen.

De fiets is onmisbaar voor veel Nederlanders. Helaas gebeuren er nog veel ongelukken als gevolg van onveilig fietsgedrag. De campagne Groen Licht heeft als doel om hier wat aan te doen. Inwoners van de provincie Groningen worden daarom bewuster gemaakt van wat zij zelf kunnen doen om weer veilig thuis te komen.

Tijdens de clinic wordt voorlichting gegeven over fit en veilig blijven fietsen. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere verminderende reactiesnelheid, afname van gehoor en zicht en hoe houd je op de fiets een goede balans/evenwicht?

Er worden tips en trucs gegeven voor het gebruiken van de juiste ondersteuning en de versnellingen en worden verschillende oefeningen voor een betere fietsvaardigheid getoond. Er is gelegenheid om de fiets te laten controleren en indien nodig kleine aanpassingen aan de fiets te laten doen.

Afsluitend is er een quiz: ‘Wat is uw echte fietsleeftijd?’

De clinic is gericht op zowel stadsfietsen als e-bikes. Het is de bedoeling dat men de eigen fiets meeneemt.

Aanmelden kan op www.groenlichtgroningen.nl/fietsclinic-groen-licht. De clinic vindt plaats van 9:30 tot 12:00 uur in het ASWA-gebouw in Appingedam.