Groot sport- en verblijfpark in Garrelsweer

GARRELSWEER - Er komt een groot sport- en verblijfpark achter het dorpshuis van Garrelsweer.

Daartoe heeft Kansrijk Garrelsweer zaterdag de samenwerking ondertekend met de Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij (KNHM). In bijzijn van de werkgroep zijn de handtekeningen gezet door Jack van Dijken van KNHM en Menno van der Meer van Kansrijk Garrelsweer.

De werkgroep Kansrijk Garrelsweer bestaat uit 9 dorpsbewoners uit Garrelsweer die zich al 1,5 jaar bezighouden met het ontwikkelen van een ambitieus plan om de leefbaarheid en saamhorigheid in het dorp te behouden en te vergroten.

Samen met KNHM en Arcadis wordt er een inrichtingsplan gemaakt waarin het dorpshuis en het terrein erachter een nóg centralere ontmoetingsplek wordt , voor jong en oud. De velden achter het dorpshuis zullen hiervoor worden heringericht tot onder andere een multifunctionele sportieve accommodatie. Voor de sportieveling biedt het plan een atletiek annex ijsbaan. In de zomer geschikt als volleybal- en voetbalveld. Het plan voorziet verder in een groene dorpsplaats, fitnessbaan, wandelpad met bankjes, oud-Groninger fruitbomen, een bijenstal en bessenstruiken.

De achterzijde van het terrein wordt ingericht als energieweide met windmolens en/of zonnepanelen.