60 Jaar mode van Double U in Delfzijl

DELFZIJL - Het is 60 jaar geleden dat Iete Werkman en Antonie Dijkhuizen in de Waterstraat de winkel W&D openden. Dat jubileum wordt samen met de klanten gevierd met een week actieprijzen.

In 1958 werd begonnen met heren-, dames- en kinderkleding maar na verloop van tijd werd het assortiment aangepast, met alleen herenmode. De heer Werkman was voornamelijk in de winkel werkzaam, terwijl de heer Dijkhuizen zijn vak als coupeur uitoefende en de kleding op eigen atelier ging verstellen. Een vruchtbare samenwerking... want nu 60 jaar later bestaat de zaak nog steeds.

In 1977 verhuisde de zaak naar de Landstraat waar een groot pand met 500 vierkante meter vloeroppervlak werd gebouwd. Voor de echte Delfzielsters misschien nog wel een moment van herkenning toen een aantal weken later het oude pand aan de Waterstraat in rook opging.

Heiko Dijkhuizen nam in de loop van de jaren de zaak over en in 2005 werd de zaak omgedoopt tot Double U, met de komst van een gedeelte damesmode. Inmiddels is hier een 12,5 jarig jubileum te vieren.

Reden voor een feestje dus. Zij vieren deze dagen met een week lang 20% korting op de gehele collectie.

Heden ten dage is Double U niet meer weg te denken uit het centrum van Delfzijl. Met een prachtig merkenpakket met onder andere Vanguard, PME legend, MAC, Meijer, OLYMP en voor de dames Expresso, Soya concept, Tramontana en Edition van Gerrie Weber.