Lezing over Hubble Ruimte Telescoop

APPINGEDAM - De Stichting Weer- en Sterrenkunde houdt woensdag 4 april om 19.30 uur een presentatie getiteld: De mooiste ontdekkingen van de Hubble Ruimte Telescoop. Deze lezing door prof. Henny J.G.L.M. Lamers vindt plaats in Egyptisch Restaurant Nefertari in Appingedam.

Lamers (Huissen, 1941) studeerde natuurkunde en sterrenkunde in Nijmegen, Utrecht en Princeton (USA). Hij is emeritus hoogleraar Astrofysica en Ruimte Onderzoekaan het Sterrenkundig Instituut van de Universiteit Utrecht. Hij publiceerde meer dan 350 wetenschappelijke artikelen in internationale vaktijdschriften en meer dan 25 artikelen voor leken. Hij is de auteur en editor van zeven boeken op zijn vakgebied.

Sinds zijn lancering op 24 april 1990 heeft de Hubble Ruimte Telescoop een schat van opnamen gemaakt en naar de aarde gezonden. Lamers vertelt over de bouw en de werking van de telescoop en ook over de persoon Edwin Hubble, naar wie de telescoop is genoemd. Daarna zal hij een groot aantal spectaculaire foto’s tonen en op eenvoudige wijze uitleggen wat daarop te zien is.