Koningin Máxima op hoogte jongerenproject Sport4connect Delfzijl

DELFZIJL - Het Oranje Fonds heeft de Stichting Sport4connect in Delfzijl geselecteerd om het het programma ‘Meer Kansen voor Jongeren’ uit te voeren. Projectleidster Janneke Hoogstra-Bos had bij de startbijeenkomst een bijzondere ontmoeting met koningin Máxima.

Sport4connect werd (als enige in de provnicie Groningen) samen met twintig andere organisaties uit het land uitgekozen uit zeventig aanmeldingen. Stichting Sport4connect wil met het programma in drie jaar honderdvijftig jongeren die dreigen voortijdig school te verlaten of zonder perspectief thuis zitten, helpen positieve ervaringen op te doen en motiveren voor begeleiding naar opleiding of werk. De aanpak is een combinatie van sporten en persoonlijke begeleiding. Door sportactiviteiten in combinatie met mental coaching worden jongeren geactiveerd en gemotiveerd om volgende stappen te zetten in hun leven. Daarbij worden ze begeleid door coaches, maatjes/vrijwilligers, zowel bij het sporten als andere activiteiten zoals zoeken van stages, werken aan persoonlijke problemen of vinden van werk.

Hierbij wordt samengewerkt met de Stichting Welzijn & Dienstverlening (SWD) en de Algemene Stichting welzijn Appingedam (ASWA).

Via het programma Meer Kansen voor Jongeren ondersteunt het Oranje Fonds gedurende drie jaar projecten die zich inzetten voor jongeren in een kwetsbare positie.

Projectleidster Janneke Hoogstra-Bos (22) van Sport4Connect maakte een gedenkwaardig begin van het programma mee. De Delfzijlse was aanwezig bij de startbijeenkomst in Doorn waar koningin Máxima een onaangekondigd bezoek bracht. De koningin schoof aan bij de rondetafelgesprekken waar de deelnemers ideeën uitwisselden.

Janneke Bos mocht aan haar tafel de koningin uitleg geven over het Delfzijlster project. ,,Ik was van te voren echt nerveus maar eenmaal in gesprek met de koningin viel dat helemaal weg. Het was een erg leuk gesprek. De koningin toonde zich heel erg geïnteresseerd en bleek zich goed ingelezen te hebben. Ze was op de hoogte van ons project in Delfzijl en zei er van onder de indruk te zijn,” vertelt Bos.

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribisch deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het met 31 miljoen euro zo’n 9300 initiatieven die er voor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt onder andere gesteund door de Nationale Postcode Loterij, de Lotto en doorVrienden en bedrijven.Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting beschermpaar van het Oranje Fonds.