Theaterproject zoekt spelers en figuranten stuk Molukse geschiedenis

APPINGEDAM - Theaterproject ‘Aan de andere kant’ zoekt figuranten en spelers voor filmfiguratie en bijrollen in de voorstelling ‘Een tijdelijk verblijf’. Deze voorstelling speelt in september en oktober 2018 in Hoogkerk, Appingedam en Bovensmilde.

‘Aan de andere kant’ is een driejarig theaterproject (2018-2020) over de Nederlands-Molukse geschiedenis. ‘Een tijdelijk verblijf’ speelt in het najaar van 2018 en gaat over de komst van oud KNIL soldaten in Nederland en de eerste jaren die zij in woonoorden, zoals woonoord Schattenberg op voormalig Kamp Westerbork, hebben doorgebracht. De voorstelling speelt zich af in de in de jaren ’50. In de voorstelling worden filmbeelden getoond. Hiervoor zoekt men ook figuranten.

Vind je het leuk om op de planken te staan of te figureren in de film? Heb je zin om met een enthousiaste groep mensen een mooie voorstelling te maken? Geef je dan op als deelnemer. Speelervaring is niet nodig.

De auditieavond vindt plaats op maandagavond 16 april in Hoogkerk. Op deze avond komt iedereen die zich heeft aangemeld voor theater- of filmfigurant of kleine theaterrol samen. Aan de hand van een aantal oefeningen kan de regisseur Hiepie Hoogeveen inschatten wie geschikt is voor welke rol.

Opgeven kan door een mail te sturen aan Hinke Beekman, via: productie@adak-theater.nl. Meer informatie over het project: www.gedeeldeverhalen.nl.