Versterken in Appingedam moet doorgaan

APPINGEDAM - De gemeenteraad van Appingedam heeft een motie aangenomen met als strekking dat de versterking in Appingedam moet doorgaan.

Deze motie is unaniem door alle partijen in de raad, Gemeentebelangen Appingedam, CDA, SP, ChristenUnie, PvdA en D66 aangenomen. De motie is een oproep aan de minister van Economische Zaken Eric Wiebes en aan alle andere betrokken partijen.

Fractievoorzitter Iwan Poucki van Gemeentebelangen: „Ik ben blij dat deze motie raadsbreed is aangenomen in de eerste vergadering van de nieuw samengestelde raad. We moeten met volle kracht doorwerken aan het versterken van woningen, onderwijsgebouwen, zorgvastgoed en monumenten in Appingedam. Hiertoe roepen we minister Wiebes en andere partijen op. De inwoners van onze stad rekenen daarop.”

Sinds bekend is geworden dat de gaswinning in 12 jaar wordt afgebouwd naar nul, is het versterkingsprogramma zo goed als stil komen te staan. De regering verwacht dat er nu minder versterkende maatregelen nodig zijn. Minister Wiebes heeft aangegeven eerst nader onderzoek, van onder andere het Staatstoezicht op de Mijnen, te willen afwachten. De resultaten daarvan kunnen nog wel enkele maanden op zich laten wachten. Het zorgt onder de huishoudens die het aangaat voor veel onzekerheid en onrust.