SES Toernooi gooit roer om naar jeugd

DELFZIJL - De 28e editie van het SES Toernooi in Delfzijl wordt in een nieuw jasjes gegoten. OP zaterdag 9 juni draait het helemaal om de jeugd.

Ook een dag later wordt er gevoetbald op Sportpark Centrum. Dan houdt Stichting Eemsdelta Sportevenementen de tweede editie van de SES Youthcup.

Daar waar vorig jaar nog door de seniorenteams werd gestreden, nemen op zaterdag 9 juni de teams in de leeftijdscategorie onder de 19 jaar het tegen elkaar op. Een aantal verenigingen heeft al toegezegd deel te nemen aan hettoernooi. Zo zullen naast gastheer NEC Delfzijl onder andere WVV, VEV 67, SV Bedum, Achilles 1894 en ACV van de partij zijn.

Op zondag 10 juni organiseert SES de tweede editie van de SES Youthcup. Er wordt gespeeld in vier leeftijdscategorieën: onder de 8, onder de 9, onder de 10 en onder de 11 jaar. Clubs waarvan nu al zeker is dat ze één of meerdere selectieteams afvaardigen zijn GVAV Rapiditas, Be Quick, NEC Delfzijl, vv Hoogeveen, vv De Weide en de voetbalscholen van FC Groningen en Emmen. Het deelnemersveld wordt nog verder uitgebreid.