Niet zo maar een reünie in Delfzijl Noord

DELFZIJL - Uit het hele land bezocht men zaterdag de reünie van Delfzijl Noord: meer dan 110 oud-bewoners die elkaar in veel gevallen al meer dan 40 jaar niet hadden gezien.

Voormalige bewoners van de Deense-, Zweedse-, Noorse-, IJslandse- en Finsestraat liepen met foto’s van vroeger om hun nek zodat ze elkaar zouden herkennen. Veel herinneringen werden opgehaald, ook herinneringen aan buren en familieleden die er niet meer zijn. De reünie begon na de opening dan ook met een minuut stilte. Burgemeester Gerard Beukema heette de oud-bewoners namens de gemeente Delfzijl welkom.

Het idee van een reünie werd geboren toen Janneke van der Woude-Vogd en Peter de Vries een half jaar geleden contact met elkaar kregen op Facebook, buren aan de Zweedsetraat 2 een 4. Janneke: „Wij ontmoeten elkaar ook vandaag voor het eerst weer en ik moest zoeken wie Peter was. We hebben alles via de app georganiseerd.” Peter: „Niemand van ons als oud-bewoners kan even langs zijn huis rijden van vroeger waar hij geboren is, gespeeld heeft en herinneringen bovenhalen. Waarschijnlijk verklaart dat ook de grote opkomst: geen huizen maar mensen, misschien nog wel leuker!”

Het ontmoeten gebeurde in Wijkcentrum Delfzijl Noord en het onthullen van de straatnaambordjes van de voormalige straten – een initiatief van de werkgroep Groen voor Rood – maakte deze reünie extra bijzonder.