Neptunus redelijk succesvol op NK roeien

DELFZIJL - Jan Huib Veninga van Roeivereniging Neptunus heeft afgelopen weekend de B-finale gewonnen bij de jongens 17/18 tijdens het AEGON Nederlands Kampioenschap kleine nummers op de Bosbaan in Amsterdam.

Met een gelijkmatig opgebouwde race kroop hij langzaam door het veld naar voren. Via de derde plaats na 500 meter lag hij na duizend meter op de eerste plaats. Vervolgens wist hij zijn voorsprong alleen maar te vergroten waardoor hij met een voorsprong van ruim twee bootlengtes won. Goed voor de zevende plaats. Zijn tijd had hem in de A-finale de vierde plaats opgeleverd. Hij was hiermee sneller dan een aantal jongens die vorig jaar op het WK junioren zijn gestart.

Naaat Jan Huib kwamen nog twee Delfzijlster junioren aan de start. Eva Griep eindigde bij de meisjes 15/16 in een veld van 32 deelnemers in de series als achtste. Maarten Veninga roeide in het jongens 15/16 veld de efde tijd van 39 deelnemers.

Alle drie roeiers overleefden de kwartfinle, maar sneuvelden in de halve finale. Eva en Maarten werden beide negende.

Voor oud-Neptunus-junior Damion Eigenberg die al weer een paar jaar bij de Groninger Studenten Roeivereniging Gyas roeit, was er een zilveren medaille bij de Lichte (tot 72,5 kg) Heren.