Reddingbootdag KNRM Eemshaven

EEMSHAVEN - De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) houdt zaterdag 28 april de landelijke open dag, de zogenoemde ‘Reddingbootdag’.

Ook reddingstation Eemshaven opent de deuren voor donateurs en overige belangstellenden. Iedereen is van 10.00 uur tot 16.00 uur welkom een kijkje achter de schermen te nemen op het reddingstation aan de Borkumweg 5. Het is een dag die elk jaar veel mensen trekt om te genieten van allerlei leuke activiteiten.

Uiteraard kunnen donateurs meevaren met de reddingboot Jan en Titia Visser. De reddingboot vaart de hele dag af en aan. Tijdens de Reddingbootdag donateur worden kan en dan mag er zeker meegevaren worden. Ook krijgt men dan een leuk welkomstgeschenk.

‘s Middags zullen de Duitse collega’s van de DGzRS Borkum aanwezig zijn met met het schip de ‘Vormann Jantzen’. Zij zullen samen met de reddingboot van station Eemshaven een reddingdemonstratie geven in de haven nabij het reddingstation.

Een paar enthousiaste politieagenten van het Korps Landelijke Politie Diensten zullen de hele dag aanwezig zijn om over hun werk te vertellen en nemen een snelle politieboot mee op een trailer.

Kinderen kunnen geschminkt worden of een speurtocht in het stationsgebouw doen. Uit de goede oplossingen worden na afloop drie winnaars getrokken. ‘s Ochtends is er muziek van de accordeonisten Bram Bos en Fokko Bakker en drummer Ite Bos; ‘s middags treedt voor de 25e keer het folk- en shantykoor uit Westerbroek op.