Draaginsigne scheidend wethouder van Bostelen

APPINGEDAM - Martien van Bostelen (68) is bij zijn officiële afscheid als CDA-wethouder van de gemeente Appingedam onderscheiden met het draaginsigne behorende bij de Damster Stadsmunt.

Hij kreeg de onderscheiding uit handen van burgemeester Anno Wietze Hiemstra in de Basiliek in Appingedam. Anno Wietze Hiemstra is zeer erkentelijk voor het vele werk dat Van Bostelen heeft verricht voor Appingedam. Hij was bijna 10 jaar lid van de gemeenteraad en 3 jaar wethouder.

Anno Wietze Hiemstra: „Martien van Bostelen was verantwoordelijk voor taaie dossiers zoals de walbeschoeiing, de verdubbeling van de N33 en de versterkingsopgave rondom de scholen. Hij zette zich er enorm voor in en ging graag in gesprek met de gemeenteraad om samen op te trekken. Veel indruk maakte hij onlangs toen hij bij de Nationaal Coördinator Groningen (NCG) een emotioneel en gloedvol betoog hield om de versterkingsoperatie door te laten gaan.”

In 1985 is de Damster Stadsmunt en draaginsigne ingesteld als een erepenning voor personen of groepen die op cultureel, sportief of sociaal gebied een bijzondere prestatie of verdienste hebben geleverd voor de Damster gemeenschap. De eerste Stadsmunt werd op 13 september 1985 uitgereikt aan de Gereformeerde Kerk in verband met het 150-jarig bestaan.