17e Steemer omloop

STEDUM - De Ijsvereniging “ Stedum “ houdt zaterdag 12 mei de 17e Steemer omloop, de eerste van 6 lopen van het Huis en Hypotheek Ommerlander loopcircuit.

Er zullen 2 rondes van 5 kilometer gelopen worden door de wedstrijd en recreanten hardlopers. Voor recreanten is het ook mogelijk om 1 rondje te lopen .De route is enigszins gewijzigd zodat een deel van het dorp toegankelijk is vanaf de Lopsterweg. De start vind plaats op het ijsbaanterrein achter Moarstee en gaat via het nieuwe haventerrein, D. Triezenbergstraat, Bedumerweg, Kampweg, stukje voetpad, Dorpsterlanden, Hilmaarweg, Stationsweg, Kleipad, Bedumerweg, rechtdoor naar het pad langs de Stedumer Maar, G.A.Reinderspad ,stukje bos en een kleine ronde op het Ijsbaanterrein naar start/finish.

Deze wegen zullen voor alle verkeerdeelnemers afgezet worden van 16.00 uur tot 18.15 dit is voor de veiligheid van alle deelnemers die aan de loop mee doen. Om alles in goede banen te leiden zullen automobilisten begeleid worden vanaf dat u Stedum binnen komt door verkeersregelaars om naar de parkeer plekken te rijden, vanaf het parkeerterrein (Voormalig voetbalveld ) zullen de deelnemers begeleid worden naar de inschrijving bij het haventerrein in clubgebouw ‘Moarstee’ waar men zich ook kan omkleden . De inschrijving start om 15.00 voor recreanten en wedstrijdlopers en om 16.30 sluit de inschrijving . Voor de basisschool jeugd zijn er jeugdlopen verdeeld over 3 catagorieen aanvang 16.00 uur op en rond het ijsbaan terrein .De start van de wedstrijd en recreanten zullen om 17.00 weggeschoten worden door Anjo Hofman.. Gelijk na afloop zullen er fruit , water ,bouillon voor de looper/sters zijn. De kantine van ‘Moarstee’zal deze dag open zijn voor een hapje en een drankje .