Finalisten Miss teen & beauty of Groningen op de markt

DELFZIJL - Michelle Haasewinkel en Karine Sargsyan stonden vrijdag op de koningsmarkt van Delfzijl voor de LINDA.foundation.

Michelle en Karine zijn zondag 8 april verkozen tot finalisten voor de missverkiezing van Groningen. Michelle is nu finalist Miss Teen of Groningen 2018 en Karine is een finalist voor Miss Beauty of Groningen 2018. Onder de categorie Teen, vallen de meiden van 15 tot en met 18 jaar en de categorie beauty’s vallen de meiden van 19 tot en met 26 jaar.

Ieder jaar weer zetten de missen zich in voor een goed doel, dit jaar is dat goede doel: LINDA.foundation. Iedere miss mag zelf invullen hoe zij geld wilt inzamelen voor LINDA.foundation. Michelle en Karine hebben ervoor gekozen om op de koningsmarkt van Delfzijl te staan om geld in te zamelen.

LINDA.foundation geeft financiële steun aan gezinnen in Nederland. Ondanks dat Nederland een welvarend land is, leeft 1 op de 9 kinderen in armoede. Kinderen horen niet de dupe te zijn van financiële problemen van ouders. Zij kunnen bijvoorbeeld niet trakteren op school tijdens een verjaardag en hebben soms geen eens speelgoed om mee te spelen, laat staan om hun oude speelgoed te verkopen op de markt. Wij vinden het heel erg dat jonge kinderen dit moeten meemaken/doorstaan. Om die reden hebben wij op de markt ervoor gekozen om mensen zelf een prijs te laten verzinnen voor de spullen die wij te koop hadden staan. Niet iedereen heeft het breed en wilt soms wel iets leuks halen, dus zelfs alle kleine bedragen waren wij akkoord mee.

De dag begon al vroeg voor Michelle en Karine, ze stonden al om half 7 vroeg op de markt! Ondanks dat de dag vroeg en koud begon, hadden de meiden er veel zin in. Ze hebben ook maar liefst 150,- euro opgehaald voor LINDA.foundation.

Vind u ook dat deze meiden de titel verdienen, dan kunt u ze altijd helpen doormiddel van stemmen. Er kan gestemd worden op de meiden doormiddel van te sms’en naar 3010 met : Poll Groningen Michelle en Poll Groningen Karine.