Speciale editie Beachevent

UITHUIZERMEEDEN - Dit jaar is het de 10 keer dat het Beachevent in Uithuizermeeden wordt gehouden. Het wordt deze keer een bijzondere editie.

“Het Beachevent is als klein evenement begonnen op het Johan van Veenplein,” vertelt het 27 jarige bestuurslid Roy Streppel. “ Het is bedacht door Frits Tiekstra en Daniel Dijk. Zij vonden dat er voor de jeugd te weinig te doen was en hebben daarop op ingespeeld om het Beachevent op te zetten. Wat begonnen was als een kleinschalig voetbalevenement met enkele teams is uitgegroeid tot een jaarlijks grootschalig evenement, waar de hele regio naar toe leeft. Het is elk jaar weer een reünie.”

“Het Beachevent vindt dit jaar plaats op vrijdag 13 en zaterdag 14 juli. Omdat het dit jaar de tiende keer is dat het Beachevent wordt gehouden wordt deze editie extra feestelijk. We pakken dan ook even wat groter dan anders en verhuizen daarom van het Johan van Veenplein naar het Sportpark Meij. Op een van de velden komt zand, zodat het geheel op een strand gaat lijken. Daarvoor heeft natuurlijk wel overleg moeten plaatsvinden met de eigenaar van het sportpark en de voetbalvereniging Heraclieden. Het voordeel van deze locatie is dat je ruimte hebt en meer in een korter tijdsbestek kan doen. Ook met Woonzorgcentrum De Mieden zijn wel in overleg getreden en daar zijn we goed uitgekomen. We gaan het woonzorgcentrum er actief in betrekken. Het wordt een feest voor jong en oud. Vorig jaar hadden we 1000 bezoekers op de vrijdag en 1200 op de zondag. We rekenen dit jaar alleen op de zaterdag op 2000 bezoekers. De zaterdagavond wordt een feestavond met DJ’s met Billy the Kit, Radio 538 en DJ Roy. Op de vrijdag is er het volleybaltoernooi en op de vrijdagmiddag staat het voetbaltoernooi voor heren en dames op het programma. Ook buiten sport is er genoeg te beleven. Er zijn voor de kinderen kraampjes en ook is er een springkussen. In het weekend zal er ook een kinderdisco zijn. Het mooie aan het evenement is dat het hele dorp meeleeft. Het bedrijfsleven waardeert het Beachevent. We hebben meer dan 80 sponsoren en daar zijn we erg blij mee. Een voorbeeld van deze sponsoren is Theo Pouw. Hij levert kosteloos 500 kuub zand. De vrijwilligers komen ook uit het dorp en iedereen helpt graag mee om van niks een mooi evenement te maken.”