Alsnog inschrijven voor Tocht om de Noord kan nu

VEENDAM/ZUIDHORN - Huis voor de Sport Groningen houdt in mei en juni ‘Tocht om de Noord Ommetjes’ ter voorbereiding op het wandelfestival van het jaar, dat plaats vindt op 29 en 30 september.

De Ommetjes vinden plaats in zeven regio’s, waaronder het Westerkwartier en Veendam. Per regio worden vier Ommetjes georganiseerd. Deze Ommetjes zijn ook voor beginnende wandelaars interessant, zij moeten wel een uur kunnen doorlopen. Deelnemers wandelen iedere keer door een ander stukje, verrassend Groningen. In ieder Ommetje wordt een ander wandelthema onder de aandacht gebracht.

De Ommetjes worden begeleid door gecertificeerde wandeltrainers. Voor twintig euro krijgt men vier wandeltrainingen van één uur en alsnog de kans je in te schrijven voor de Tocht om de Noord.

Voorwaarde voor de inschrijving is dat men in ieder geval met drie van de vier Ommetjes mee doet. Ook onder deze voorwaarde wordt u tijdens het vierde Ommetje, dat gaat over een deel van het Pronkjewailpad, de stempelkaart (speciaal voor TodN Ommetjes deelnemers) tegen een gereduceerde prijs aangeboden.

Aanmelden voor de Ommetjes kan via http://www.huisvoordesportgroningen.nl/