Vogelexcursie Polder Breebaart

TERMUNTEN - Het Groninger Landschap houdt zondag 13 mei een wandeling door het gebied van polder Breebaart, over de zeedijk en de oude binnendijk.

Deze wandeling, georganiseerd in het kader van de Nationale Vogelweek 2018, is bedoeld voor iedereen die het leuk vinden om naar vogels te kijken en er meer van willen weten.

Deze wandeling wordt begeleid door ervaren vogelkenners, wandelaars krijgen veel tips over vogelherkenning en ook over de beste verrekijkers en vogelgidsen. De wandeling gaat over de zeedijk en via de polder Breebaart terug naar het bezoekerscentrum Dollard. Op de zeedijk gaan de deelnemers langs de kwelder en hebben ze uitzicht op de Punt van Reide met zijn rijke variatie aan vogels. Op de zeedijk, waar de zeehondenkijkwand staat opgesteld, kan men een kijkje nemen of er zeehonden zijn te bespeuren.

In de polder Breebaart is het volop voorjaar en nieuw leven op alle fronten. Op veel plekken hebben diverse watervogels en steltlopers hun nesten gebouwd. De ouders vliegen af en aan om de gulzige snavels van hun jongen vol te stoppen. Na de wandeling kan nog een bezoek worden gebracht aan de vogelkijkhut om in alle rust de vogels in de polder te observeren, in het bezoekerscentrum kunnen deelnemers terecht voor een kopje koffie of thee.

De start is bij bezoekerscentrum Dollard in Termunten. De wandeling is vn 10 tot 12. Deelname is gratis en aanmelden is gewenst via www.groningerlandschap.nl Vergeet de verrekijker niet.