Medewerkers Kids First benoemd tot voorleescoördinator

SIDDEBUREN - Meerdere medewerkers van Kids First COP groep hebben via Boekstart de training tot voorleescoördinator gevolgd en met goed gevolg afgesloten. Met een voorleescoördinator op de opvanglocaties is het voorleesbeleid binnen Kids First COP groep goed geborgd. Ontwikkelingen die gevierd gaan worden met een activiteit voor de kinderen en hun ouders.

Medewerkers van de opvanglocaties in Siddeburen, Schildwolde, Harkstede, Kolham en Slochteren hebben de training gevolgd. De voorleescoördinatoren zullen het (voor)leesbeleid opzetten voor hun eigen locatie om vervolgens praktische uitvoering te geven aan dit beleid. Ook zullen zij ouders en collega’s enthousiasmeren om het voorlezen te stimuleren en levend te houden. Tenslotte gaan zij een samenwerkingsverband met de bibliotheek en andere cultureel-educatieve instellingen in de eigen regio opzetten.

Prachtige ontwikkelingen binnen de opvanglocaties die gevierd gaan worden met een leuke afsluitende activiteit. Om het voorlezen en de vernieuwde voorleeshoeken onder de aandacht te brengen van de peuters en hun ouders / verzorgers vindt in de maand mei op iedere locatie een feestelijke activiteit plaats.

De locaties in Siddeburen, Schildwolde, Harkstede, Kolham en Slochteren gaan namelijk bezocht worden door Karin, de Liedjesmamma. Zij zal per locatie een optreden verzorgen voor de peuters en hun ouders / verzorgers. Karin Holscher uit Harkstede schrijft zelf haar liedjes en begeleidt zichzelf hierbij op de gitaar.